Nieuws

Samenwerking met Partin

12 maart 2018

Partin is de belangenorganisatie voor het gezamenlijke particuliere initiatief. Partin geeft het collectief van kleine goede doelen een stem bij de discussies over ontwikkelingssamenwerking en behartigt de belangen van de groep. De lijfspreuk “samen kunnen we meer, samen doen we meer” vormt de basis voor alle activiteiten die Partin ontplooit.
Zo worden zaken mogelijk gemaakt die een afzonderlijk particulier initiatief niet zou kunnen bereiken, zoals afspraken in de sector over het beperken van de administratieve belasting van kleine goede doelen met een ANBI-registratie, collectieve subsidie-aanvragen en het organiseren van samenwerking. Klik hier voor meer info over Partin.

Medi-Aid doneert muskietennetten aan Welkoms dorp

12 maart 2018

Medi-Aid heeft 40 muskietennetten geschonken aan het Welkoms dorp in Badalgama. Zo hoeven de bedlederige bewoners niet meer tussen de muggen en de vliegen te slapen en kunnen ze genieten van een onverstoorde nachtrust en neemt de kans op denque sterk af.

Wisseling van de wacht.

18 april 2017

Leo gaat het bestuur verlaten, hij zal zich bijven inzetten voor Medi-Aid als ambassadeur en betrokken blijven bij onze mooie stichting. Heel veel dank van ons voor Leo voor alle prachtige dingen die hij heeft gedaan voor Medi-Aid. De vrijgekomen plaats in het bestuur zal worden opgevuld door Edger Hamer. Welkom Edger en namens iedereen van Medi-Aid Holland en Sri Lanka heel veel succes gewenst.

Financiele steun voor nabestaanden van boottragedie Beruwala

28 maart 2017

Medi-Aid heeft een bedrag geschonken aan de Katholieke kerk in Beruwala voor de nabestaanden van de boot ramp van afgelopen februari. Maarliefst 11 mensen zijn hierbij omgekomen, waaronder de ouders van een klein ventje van 15 maanden. De kerk aldaar zal zorg dragen voor de nabestaanden. Klik hier voor een volledig overzicht.

Bijna klaar....

17 januari 2017

De bouw van het Elderly home van bisschop Gomis is zo goed als afgerond. Sterker nog ze zijn al druk doende met de inrichting. De bedden, nachtkastjes en ander door Medi-Aid geschonken meubilair is uit de opslag gehaald, schoongemaakt en wordt momenteel in elkaar gezet. Zie hier voor een volledig overzicht van ons laatste bezoek.

Bezoek Medi-Aid aan Verzorgingshuis in Jaffna

14 december 2016

Alweer een tijd geleden hebben wij met behulp van Lions, een steunstichting en particuliere donaties dit verzorgingshuis in Jaffna kunnen voorzien van bedden, lakens matrassen, kussens muskietennetten. Bij ons jaarlijkse bezoek alles nog goed onderhouden en op de plaatsen waarvoor het bestemd is. Klik hier voor het volledige overzicht van ons bezoek.

Brillen brillen brillen...

10 december 2016

Met grote dank aan Lions Vinkeveen heeft Medi-Aid maarliefst 30 brillen kunnen overhandigen aan Wimal, de voorzitter van ons Srilankaanse bestuur. Hij gaat er voor zorgen dat de brillen bij de mensen terecht komen die deze echt nodig hebben.

Gluren bij de andere buren

05 december 2016

Op verzoek van Havonos heeft Medi-Aid een aantal projecten van hen bezocht in het noorden van Sri Lanka waar zij samen werken met de OMI priesters. Klik hier voor een overzicht van de door ons bezochte projecten.

Gipszaag voor Ayurveda dokter

05 december 2016

Maarliefst 10 jaar geleden schonk Medi-Aid een electrische gipszaag aan deze ayurveda dokter. Na al die jaren de zaag intensief te hebben gebruikt was deze toe aan vervanging. Zeer gelukkig was de dokter met de schenking van een nieuwe zaag.

Bezoek aan Elderly Home Bisschop Gomis

01 december 2016

Afgelopen donderdag kon Medi-Aid eindelijk weer een bezoek brengen aan het in aanbouw zijnde Elderly Home van voormalig aartsbisschop Gomis. Met trots kunnen wij melden dat de bouw bijna klaar is. Binnen nu en een aantal maanden verwacht bisschop de eerste bewoners. Voor het volledige (foto) verslag zie projecten

Gluren bij de buren

12 november 2016

Afgelopen zaterdag had ik de grote eer om aanwezig te mogen zijn bij de opening van het kantoor en restaurant van de stichting van Jo Wouters. Zij zetten zich op een geweldige manier in voor de armen en (visueel) gehandicapten Sri Lankanen in het zuiden van het land. In dit prachtige pand kunnen armen en gehandicapten mensen komen eten, een praatje maken, een boek lezen of een kopje thee komen drinken. Jo en zijn mensen hebben ontzettend veel werk verricht en het resultaat is er naar. Jo je kunt echt heel trots zijn. Wij zijn het in ieder geval op jou!! Meer informatie over Jo en zijn stichting kun je vinden op www.steunonssteunen.com

Taart! 10 jarig bestaan Medi-Aid house

01 november 2016

Ons mooie huisje vierde afgelopen maand haar 10 jarig bestaan. Een mijlpaal en reden genoeg om langs te gaan met taart en dit te vieren met onze bewoners. Een volledig verslag van mijn bezoek aan het huis is hier terug te vinden.

Medi Aid start met vrijwilliger in Sri Lanka voor een jaar!!

04 oktober 2016

Vorige week is Myrna Kranendonk vertrokken naar Sri Lanka. Samen met het bestuur van Medi Aid Holland en Sri Lanka zijn er een aantal opdrachten voor haar uitgewerkt.
1) Bekijken mogelijkheden tot uitbreiding van het Medi Aid House van 6 naar 32 inwoners
2) Mogelijkheden tot samenwerking met 2 stichtingen in Sri Lanka
3) Het ontwikkelen van educatieve programma’s met betrekking tot ouderenzorg
4) Samenwerking met St. Thomas International School met betrekking tot de ontwikkeling van speciaal onderwijs voor gehandicapte kinderen.
5) Het realiseren van een plan voor de 4 opdrachten
Het Nederlandse bestuur wenst haar veel succes bij het realiseren van de opdrachten !!

In nagedachtenis aan Wim Pel

26 februari 2016

Afgelopen zondag is ons zeer gerespecteerd bestuurslid en goede vriend Wim Pel overleden. We zullen hem altijd herinneren als een geweldig persoon met het respect voor het leven en allen die om hem heen waren. Wij wensen zijn vrouw Gisela en de andere familieleden al de kracht om te gaan met dit verlies. We zullen hem nooit vergeten. Rust in vrede.

In nagedachtenis aan Lloyd Perera

03 januari 2015

Enkele minuten geleden bereikte ons het trieste bericht dat onze Sri Lankaanse voorzitter Lloyd Perera is overleden. Lloyd was één van de oprichters van Medi Aid in Sri Lanka en volbracht alle noodzakelijkheden in Sri Lanka die wij niet konden realiseren vanuit Nederland. Hij realiseerde ook de Medi Aid huis. We zullen zijn humor, lach en menselijke kwaliteiten missen. Hij zal de geschiedenis ingaan als een man met een grote persoonlijkheid en een grote betrokkenheid voor arme en gehandicapten mensen. Wij wensen Primrose, zijn kinderen en kleinkinderen sterkte en moed in de komende dagen.