Help ons helpen

Profiel Medi-Aid

Medi-Aid, opgericht op 12 september 2002, is een kleine maar slagvaardige en ambitieuze hulpverleningsorganisatie bestaande uit vrijwilligers. Medi-Aid bestaat zowel uit een Nederlands als een Srilankaans bestuur. Op deze manier is er voortdurend een afstemming tussen vraag en aanbod en is er bovendien controle in Sri Lanka op de hulp die Medi-Aid vanuit Nederland biedt.

Missie

De missie van Medi-Aid is het ondersteunen van mensen en organisaties in Sri Lanka die daartoe zelf niet (meer) in staat zijn. Deze ondersteuning is bedoeld als een tijdelijke impuls in materiƫle en in financiƫle zin. Tijdelijk, want Medi-Aid richt haar ondersteuning zo in dat de hulpvrager uiteindelijk onafhankelijk is. Onafhankelijkheid, zelfstandigheid, eigen waarde, zelf respect en werkgelegenheid zijn dan ook de voornaamste uitgangspunten voor bij het bieden van ondersteuning.

Beleid

Het beleid dat Medi-Aid nastreeft is dat de hulp die zij biedt dat deze ten alle tijden gericht is op (bevordering of optimalisering) van de zelfredzaamheid van de hulpvrager. Daarnaast is het beleid van Medi-Aid om zo transparant mogelijk te zijn naar sponsors.