Former Archbishop Gomis' Elderly home

The Most Reverend Dr. Oswald Gomis

Oswald Thomas Colman Gomis (Sinhala: ඔස්වල්ඩ් තෝමස් කොල්මන් ගෝමිස්) (geboren 12 December 1932) is de voormalige aartsbisschop van de rooms-katholieke kerk van Colombo en hij is de huidige kanselier van de Universiteit van Colombo. Mgr. Gomis 'vorige post was als de bisschop van Anuradhapura in 1996 en was hij de hulpbisschop van Colombo van 1968 tot 1996. Hij heeft formeel afstand gedaan van zijn functie en is gepensioneerd op 5 augustus 2009.

De bouw is afgerond! Tijd voor een feestje!

Gebouw officieel en feestelijk geopend

Het heeft letterlijk en figuurlijk een hoop voeten in de aarde gehad maar het prachtige bejaardenhuis, gebouwd door de voormalig Aartsbisschop van Colombo is afgerond en feestelijk geopend. De eerste bewoners hebben hun intrek gedaan en maken het een thuis. Hieronder een kleine eerste impressie van de eerste bewoners

Update bouw verzorgingshuis

Oud aartsbisschop Oswald Gomis 2017

De bouw van het bejaardenhuis van bisschop Gomis is bijna voltooid. In feite zijn ze al bezig met de faciliteiten. De door Medi-Aid gedoneerde bedden, nachtkastjes en andere meubels worden uit de opslag verwijderd en gereinigd. Alle materialen zien er nog steeds goed uit en worden momenteel met veel zorg samengesteld en worden op de juiste plaats geplaatst. Het is echt geweldig om te zien hoeveel werk er de afgelopen weken is gedaan.

Update bouw verzorgingshuis

Oud aartsbisschop Oswald Gomis 2016

Afgelopen donderdag (december 2016) kon Medi-Aid eindelijk weer een bezoek brengen aan het sinds 2014 in aanbouw zijnde Elderly home van voormalige aartsbisschop Gomis. Met trots kunnen wij zeggen dat de bouw bijna klaar is. In de komende maanden verwacht de bisschop de eerste bewoners en in een korte tijd zal het huis worden ingericht met ziekenhuisbedden en meubilair geschonken door Medi-Aid. Zie ook de mooie foto's die wij gemaakt hebben van dit prachtige project.

Update bouw verzorgingshuis

Oud aartsbisschop Oswald Gomis 2015

Afgelopen november (2015) heeft Medi-Aid wederom een bezoek
gebracht aan het in aanbouw zijnde verzorgingshuis van oud aartsbisschop Gomis. De bisschop wil ca 60 armlastige ouderen hier gaan huisvesten en is aan het kijken naar de mogelijkheden voor een hospice. .

Transport ziekenhuisbedden en meubilair

Verzorgingshuis oud aartbisschop Gomis

Met grote dank aan Aveant (Careyn) Hart van Lombok voor de gedoneerde materialen. Hierdoor kan de bisschop een groot gedeelte van het huis inrichten.

Bouw verzorgingshuis

oud aartsbisschop Gomis

De voormalig aartsbisschop van Colombo, Bishop Gomis is druk doende met de bouw van een verzorgingshuis voor kansarme ouderen. De bouw vordert gestaag maar wordt vaak bemoeilijkt door de weersomstandigheden. Als de bouw is gerealiseerd zal Medi-Aid voor de volledige inrichting van dit (nu al) prachtige huis zorgen. Updates zullen uiteraard volgen.