Help ons helpen

Medi-Aid heeft 2 kerntaken

Optimalisering behandeling en verpleging

De actieve bijdrage die Medi-Aid hierbij levert is de kleine lokale ziekenhuizen, bejaardenhuizen en weeshuizen in Sri Lanka voorzien van materiaal dat er ontbreekt en/of ondeugdelijk is: rolstoelen, rollators, (ziekenhuis)bedden, matrassen, (para)medisch instrumentarium etc. Dit materiaal wordt in Nederland door verschillende instanties geschonken aan Medi-Aid, die op haar beurt het transport, de verscheping naar Sri Lanka en de distributie in Sri Lanka voor haar rekening neemt.
Het hebben van goed en deugdelijk materiaal houdt ook in dat patiƫnten beter behandeld en verpleegd kunnen worden, of te wel: optimalisering van behandeling en zorg.

Behalve het schenken van materiaal uit Nederland dat direct te gebruiken is, levert Medi-Aid ook onderdelen. Onderdelen die werklui kunnen gebruiken voor reparatie en onderhoud aan het materiaal. De volgende stap die Medi-Aid wil zetten is het door Srilankanen zelf laten vervaardigen en aanpassen van materiaal. Op deze manier ontstaat er werkgelegenheid en blijft het materiaal in optimale staat.

Doneer aan MediAid

Optimalisering ouderen- en gehandicaptenzorg t.b.v. arme Srilankanen

De ouderenzorg in Sri Lanka is absoluut niet te vergelijken met die wij in Nederland kennen, omdat de overheid aan dat punt nog te weinig aandacht besteed. Met name voor de kansarme en alleenstaande oudere Srilankaan is het leven in Sri Lanka een uitzichtloze zaak. Het komt daarom nog steeds voor dat de arme oudere letterlijk en figuurlijk leeft en sterft in de goot! Dit zelfde geldt voor de gehandicapte in een minder bedeeld gezin. Ook zij blijven veelal verstookt van de juiste behandeling, begeleiding en middelen. Ook zij leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden in de straten van onder andere de hoofdstad Colombo of kwijnen weg in het huis waar zij wonen.

Doneer aan MediAid