Help ons helpen

Ondersteuningstraject voor Mudunegama Maha Vidyala school

Via Wimal kwam het verzoek (zie hieronder) of Medi-Aid kon ondersteunen met schooluniformen, lunches en andere basisbehoefte voor 50 kinderen van ouders die hier niet de financiele middelen voor hebben. Het gaat om een ondersteuningstraject van een jaar zodat de ouders wat lucht krijgen en hun financiele situatie beter op orde kunnen krijgen zodat zij na dit ondersteuningsjaar de kosten weer zelf kunnen dragen. 

Inmiddels zijn er pakketten uitgedeeld met complete sets schooluniformen. Voor de meisjes zijn middelen beschikbaar gesteld voor de maandelijkse perikelen en de kinderen konden naar de kapper. Ook de lunches voor de 50 kinderen zijn opgestart. Een fantastisch begin van dit ondersteuningsjaar.  

Medi Aid Banner (002)

Aanvraag ondersteuning van Wimal.

Introductie: Twee van mijn groepsgenoten (luchtmacht) die de moeilijkheden hoorden die sommige kinderen ondervinden op een school buiten Anuradhapura, Thalawa, hadden de plaats bezocht en vonden dat ze het verdienden om ondersteund te worden. School ligt 203 km ten noordoosten van Colombo. Het zijn kinderen die uit boerengezinnen komen. Als gevolg van het besluit van de regering om te stoppen met het importeren van kunstmest die in alle gebieden voor de landbouw wordt gebruikt, hebben boeren te maken met ernstige moeilijkheden en nu, na bijna 2 jaar, laten ze kunstmest importeren. Toch bevindt de regering zich in een moeilijke situatie om de benodigde kunstmest te importeren met de failliete situatie in het land. Er zijn ongeveer 1058 kinderen en ongeveer 52 leraren op deze school en de directrice die de schooladministratie heeft overgenomen doet haar best en via vrienden kwam ze in contact met mijn groepgenoten. Tijdens het bezoek en de discussie die ze hadden, hadden ze ontdekt dat ongeveer 50 kinderen het moeilijk vinden om regelmatig naar school te gaan vanwege de armoede die hun families doormaken.

 Plan van Aanpak: We hebben besloten om de 50 kinderen een jaar lang te ondersteunen en de ouders te waarschuwen dat ze hard moeten werken om een ​​uitweg te vinden en hun kinderen na een jaar te ondersteunen. Ons doel is niet om ze volledig afhankelijk te maken, maar om hen te ondersteunen op dit uur van nood en om hen aan te moedigen onafhankelijk te worden in het ondersteunen van hun kinderen vanaf volgend jaar.

Ik heb een zeer eenvoudig budget opgesteld dat ik bij deze brief heb gevoegd en de geschatte kosten zullen ongeveer SL Rs bedragen. 220.000/= voor dit project. Als we de Very Basic-berekening hebben gedaan, denken we dat het misschien iets meer is als het om een ​​heel jaar gaat.

Steun Medi-Aid structureel of eenmalig.
Help ouderen en gehandicapten in Sri Lanka.