Nieuws
1706965206170

Project afgerond 

04 februari 2024

Het bestuur van Medi-Aid heeft in 2022 het project ‘de bouw van een schoolgebouw voor Special needs kinderen’ (‘kinderen met speciale behoeften’) afgerond. Naar aanleiding van de evaluatie is besloten om in 2024 een stuurgroep te starten bestaande uit de rector van STIC (St. Thomas International College), een bestuurslid van Medi-Aid Sri Lanka en een bestuurslid van Medi-Aid Nederland. Op 2 februari 2024 werd een overeenkomst getekend, na een presentatie door Medi-Aid. In de overeenkomst zijn afspraken opgenomen tussen STIC en Medi-Aid. 

1706965206102

30 thin clients 

04 februari 2024

Dankzij Paul Schoone heeft Medi-Aid 30 thin clients kunnen schenken aan de school. 

IMG 20240116 WA0009

St. Annes home for the eldery

16 januari 2024

Vandaag heeft het Nederlandse bestuur van Medi-Aid een bezoek gebracht aan St. Annes home for the eldery. Nieuwsgierig hoe het nu gaat met dit fantastische project? Klik hier voor de update. 

IMG 20240115 WA0001

Nederlands bestuur terug in Sri Lanka

15 januari 2024

Vandaag St. Thomas Catholic International College - STIC bestuursvergadering met MediAid om onze grote vooruitgang in Seeduwa Sri Lanka te bespreken. Fijn weer met (bijna) alle koppies bij elkaar! :-) Uiteraard werd de school ook uitgebreid bezocht. Klik hier voor een impressie (met veel dank aan Arlette) 

Cadeautjes

09 januari 2024

De kinderen van de school geven cadeautjes aan de kinderen van de Special Needs School. Het filmpje is meer dan aandoenlijk <3

Sasha nieuwe rolstoel

Nieuwe rolstoel voor Sasha

16 juli 2023

Dankzij de fantastische heren van Mediplus Breda, Philip van den Berg en Ruud Sterkens, heeft Sasha weer een nieuwe rolstoel. Zijn huidige stoel was aan vervanging toe en hij is super blij met dit prachtige nieuwe exemplaar, z'n gezicht spreekt boekdelen :-)  Ook wij zijn Mediplus ontzettend dankbaar voor deze donatie. Veel dank ook aan Paul voor het verzorgen van het vervoer van de rolstoel van Nederland naar Sri Lanka! 

SL kleding 3

Ondersteuning schooluniformen en lunches voor Mudunegama Maha Vidyala school 

06 juli 2023

Via Wimal kwam het verzoek of Medi-Aid kon ondersteunen met schooluniformen, lunches en andere basisbehoefte voor 50 kinderen van ouders die hier niet de financiële middelen voor hebben. Het gaat om een ondersteuningstraject van een jaar zodat de ouders wat lucht krijgen en hun financiële situatie beter op orde kunnen krijgen zodat zij na dit ondersteuningsjaar de kosten weer zelf kunnen dragen. Inmiddels zijn er pakketten uitgedeeld met complete sets schooluniformen. Voor de meisjes zijn middelen beschikbaar gesteld voor de maandelijkse perikelen en de kinderen konden naar de kapper. Ook de lunches voor de kinderen zijn opgestart. Een fantastisch begin van dit ondersteuningsjaar. 

SLT

Bijeenkomst Sri Lanka Tafel 

26 april 2023

Medi-Aid NL is vandaag bij de Sri Lanka tafel aangesloten op de ambassade in Den Haag. Daar heeft Heidi Visser-Rath onze stichting vertegenwoordigd en verteld wat wij sinds de oprichting in 2002 allemaal hebben gedaan in Sri Lanka. Een mooie middag met hartelijke ontvangst, en als afsluiting een kleine Sri Lankaanse maaltijd. Mooi om te netwerken en te horen wat andere stichtingen doen in Sri Lanka. De financiële situatie in Sri Lanka wordt langzaam aan weer wat beter. Hoopvol dat wij ook snel weer die kant op kunnen voor onze mooie projecten. We kunnen niet wachten om er weer kennis over te dragen. 

Numbers

Cijfers enzo :-)

18-04-2023

Het jaarverslag en de jaarrekening van 2022 zijn beschikbaar. Klik hier om de stukken te bekijken. 

Bestuur 2023

De eerste bestuursvergadering van het nieuwe jaar

14 januari 2023

Eerste vergadering van 2023 bij Ronald Visser en Heidi Visser thuis. Gesproken over onze projecten in Sri Lanka, Paul Schoone die er bijna naartoe vertrekt om te gaan wonen. Mooie ideeën voor het nieuwe jaar, willen er graag materiaal naartoe brengen, in Nederland in contact komen met docenten die wellicht daar iets kunnen betekenen. Kijken met de Hoge School van Amsterdam wat studenten aan (afstudeer) opdrachten kunnen vervullen en dan ook nog met elkaar kijken hoe we accreditatie van onze opleidingen in Sri Lanka kunnen bewerkstelligen. Al met al genoeg waar we mee aan de slag gaan, daarbij is sponsoring of een donatie zeer welkom!

Wil jij een steentje bijdragen?Kijk op onze website; https://lnkd.in/eUtUtSZf voor meer informatie. Een vrijwillige bijdrage, eenmalig of structureel kan:NL35INGB0661870839 t.n.v. Stichting Medi-Aid Holland-Sri Lanka

Fantastisch!

28 september 2022

Amstelring Wijkzorg heeft 600 gebruikte mobiele telefoons gedoneerd voor goede doelen, geïnitieerd door Medi-Aid Holland Sri Lanka. Alle hulp is tegenwoordig zo welkom!
Heel erg bedankt!

Eerste pakketten uitgedeeld

28 mei 2022

Pakketten met droge rantsoenen overhandigen aan gezinnen die hun inkomen hebben verloren door brandstoftekorten en torenhoge basisvoedselprijzen. Met dank aan Wimal. 

Help ons helpen! 

27 mei 2022

De situatie in Sri Lanka is op dit moment schrijnend, gezinnen worden zwaar getroffen. Je kunt hier bijvoorbeeld de tuk tuk drivers en hun gezinnen onder scharen, omdat er een groot te kort is aan brandstof en er voor het laatste beetje brandstof kilometers lange file stond. Deze gezinnen worden zwaar getroffen.Medi-Aid Nederland heeft een financiële bijdrage gedaan aan Medi-Aid Sri Lanka, zodat er zo’n 150 voedselpakketten konden worden samengesteld bestaande uit rijst, linzen, bruine suiker en sojavlees en deze worden uitgedeeld door het SL bestuur van Medi-Aid. Mocht je ook een donatie willen doen is dit mogelijk op Rekeningnummer NL35INGB0661870839 t.n.v. Stichting Medi-Aid Holland-Sri Lanka 

Hogeschool van Amsterdam studenten ondersteunt Medi-Aid bij ontwikkelen zorgonderwijs!

23 april 2022

Medi-Aid heeft in het verleden al meermaals gemotiveerde Sri Lankaanse vrouwen opgeleid voor inzet in de ouderenzorg. Daar is een prachtig curriculum voor ontwikkeld, dat de leerlingen alle basiszorgaspecten aanleert en hen snel inzetbaar maakt in de ouderenzorg in Sri Lanka. In de toekomst wil Medi-Aid deze cursussen nog beter laten aansluiten bij het schoolsysteem in Sri Lanka en daardoor mogelijk meer leerlingen opleiden die we daarmee een toekomstperspectief bieden. Indirect verbeteren we hopelijk ook de kwaliteit van de ouderenzorg! Middels een mooie samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, krijgt Medi-Aid ondersteuning van studenten die in het kader van hun Minor Global Health een fieldwork project doen van 10 weken, waarbij ze een internationaal project in gang moeten zetten. De 3 studenten, Noëlle, Devlin en Santoesha die die dit project hebben gekozen voor hun Minor, zullen globaal in kaart gaan brengen hoe het (zorg)onderwijssysteem in Sri Lanka werkt en wat er al bestaat aan (geaccrediteerd) zorgonderwijs. Op basis van deze gegevens kan Medi-Aid zelf deskundigen inzetten om een curriculum te ontwikkelen dat maximaal aansluit bij de Sri Lankaanse situatie. Ik ben er trots op deze mensen enigszins op gang te mogen helpen bij hun complexe opdracht, die gezien de situatie in Sri Lanka hoofdzakelijk op afstand moet worden uitgevoerd. Veel succes gewenst Noëlle, Devlin en Santoesha! Paul Schoone

Nederlands bestuur in Sri Lanka 

06 februari 2022

Na een periode van COVID dat het afreizen naar Sri Lanka als bestuur van Medi-Aid Nederland niet mogelijk was, konden we begin 2022 weer naar ons geliefde land toe om de ceremonie van de school voor kinderen met een beperking in Seeduwa samen met de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka te vieren.Ook zijn wij weer naar Kelaniya gegaan om terug te gaan naar waar we eind 2019 ons mooie project hadden bij Father Gomis.Verder zijn er dit jaar voedselpakketten uitgereikt ten tijde van de politieke crisis en werden er onder andere mobiele telefoons vanuit een Nederlandse organisatie geschonken.Al met al weer veel moois en in de hoop en verwachting dat we volgend jaar weer veel kunnen betekenen wensen wij jullie geluk, gezondheid en liefde voor u en de uwen in 2023.

Officiele opening Special Needs School Seeduwa Sri Lanka

03 februari 2022

De fantastische school is vandaag officieel en feestelijk geopend. Klik hier voor een kleine impressie. 

Eerste leerlingen Special Needs School gestart!

16 december 2021

De eerste leerlingen van het St. Thomas Catholic International College in Seeduwa zijn gestart op de prachtige nieuwe school. 

Nog een toevoeging aan het bestuur. Wij stellen voor..

15 december 2021

Ons nieuwe bestuurslid, Rohan Hettiarachchi is een Sri Lankaanse Nederlandse arts die sinds 1991 in Amsterdam woont. Rohan heeft ervaring als arts in zowel Sri Lanka als in Nederland.  Na zijn postdoctorale studie geneeskunde in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en in het AMC Universitair Ziekenhuis in Amsterdam, werkte hij als medisch specialist in het Universitair Ziekenhuis van Amsterdam AMC voordat hij in dienst trad bij een internationaal farmaceutisch bedrijf.  Als directeur en als bestuurslid van het bedrijf werkte hij in verschillende gebieden van wereldwijde projecten voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.  Hij was woonde hiervoor in Europa en Azië.  In Azië was hij woonde ook in Singapore en Zuid-Korea en was hij verantwoordelijk voor wereldwijde projecten in Japan, China en in andere Aziatische landen. Hij heeft nog steeds sterke connecties in Sri Lanka.  Zijn familieleden en vrienden wonen in Sri Lanka.
 Hij is een frequente bezoeker van Sri Lanka. Rohan heeft werkervaring bij verschillende stichtingen, waaronder enkele jaren geleden als bestuurslid van het FHP.  Rohan is verheugd om zich bij de Medi-Aid Foundation aan te sluiten en kijkt ernaar uit om in de toekomst bij te dragen aan het succes.

Nieuw bestuurslid. Welkom Paul! 

10 december 2021

Ik ben Paul Schoone, 56 jaar en recentelijk toegevoegd aan het bestuur van Medi Aid.Ik ben ooit in 1984 gestart als verpleegkundige, maar al snel in het zorgonderwijs terecht gekomen.Na een docentschap in het reguliere zorgonderwijs ben ik accountmanager geworden bij SVOZ Opleidingen in de zorg, een particuliere opleider met verkorte beroepsopleidingen en specialisaties voor volwassenen. Daar de mooie kans gehad vanaf 2006 directeur/eigenaar te worden.Ik reis al sinds 2013 meermaals per jaar naar Sri Lanka. Mijn partner is als Sri Lankaanse geadopteerd naar Nederland en we hebben samen de zoektocht ondernomen naar haar biologische familie. Gedurende die zoektocht ben ik een beetje verliefd geworden op het land en de mensen. De ervaringen en contacten in Sri Lanka maken dat ik me graag wil inzetten voor een verbetering van de zorg en van het zorgonderwijs in Sri Lanka.In september 2021 heb ik mijn eigenaarschap van SVOZ overgedaan aan De Aethon Groep. Daardoor heb ik nu de ruimte om mooie projecten te ondersteunen in Sri Lanka. Ik zal daarvoor een deel van het jaar wonen in het zuiden van het land.De projecten van Medi Aid zijn mooi en praktisch en passen zowel bij mijn zorg-/onderwijshart, als bij mijn ondernemershart. Het is mij een eer en genoegen hier een onderdeel van te mogen uitmaken.

Helemaal klaar en feestelijk geopend

14 november 2021

De feestelijke opening van ST. THOMAS' KATHOLIEKE INTERNATIONALE COLLEGE in Seeduwa (Sri Lanka)De school in Seeduwa is feestelijk geopend. Lees meer

Nieuws

01 oktober 2021

Het doel is bereikt!!

Dankzij een donatie van de Zuster Imelda Nolet Stichting is het benodigde bedrag bij elkaar gebracht!! 

Dit betekent dat Medi Aid een totaal bedrag van 100.000 Euro heeft ingezameld!

Ook heeft Medi Aid  een prachtige donatie ontvangen van FHP Nederland ten behoeve van de inrichting van de School voor kinderen met een beperking. Dit betekent dat het noodzakelijke meubilair in Sri Lanka zelf wordt geproduceerd afgestemd op de te verwachten aanpassingen. Samen met de andere donaties kan gesteld worden dat we het project zo goed als volledig kunnen realiseren.

Wederom is Medi Aid ondersteund door FHP Nederland. Medi Aid Sri Lanka heeft besloten om het Medi Aid House in Sri Lanka af te stoten en het beschikbaar komende bedrag te besteden aan de school voor kinderen met een beperking (50.000 Euro) en de meeropbrengst te besteden aan projecten van Medi Aid Sri Lanka in de ouderenzorg zoals in haar doelstelling staat verwoord. Helaas laat de verkoop op zich wachten door COVID. Om een en ander wel voortgang te laten vinden heeft Medi Aid Sri Lanka een en ander voorgeschoten uit eigen middelen.

Wisseling van de wacht

01 oktober 2021

Helaas heeft ons bestuurslid Edger Hamer moeten besluiten om te stoppen met zijn bestuurslidmaatschap van Medi Aid. Gelukkig blijft hij betrokken bij Medi Aid als ambassadeur. Edger heeft veel gedaan in het kader van PR en Communicatie waar wij hem erg dankbaar voor zijn.

Sinds kort is Heidi Rath toegetreden tot het bestuur van Medi Aid. Heidi is al jaren betrokken bij en heeft zich ingezet voor onderwijs projecten van Medi Aid. Van harte welkom Heidi en veel plezier toegewenst bij onze Stichting

Every Child a Family

03 september 2021

Medi-Aid heeft zich aangesloten bij de Dutch NGO pledge #EveryChildAFamily. Een groeiende beweging van Nederlandse particuliere initiatieven die zich allemaal inzetten om kinderen in een familie te laten opgroeien, en niet in een kindertehuis. Met de ondertekening van de pledge zetten we ons gezamenlijk in om het recht van een kind om op te groeien in een gezin onder de aandacht tebrengen, zowel in onze projectlanden als ook in Nederland.
Kinderen belanden vaak in een kindertehuis door armoede of door het hebben van een beperking. 80% van de naar schatting 5,4 miljoen kinderen in tehuizen wereldwijd heeft op zijn minst één levende ouder of andere familieleden. Zij zouden voor hun kind kunnen zorgen met de juiste ondersteuning. Wij willen die ouders en familieleden ondersteunen, zodat ze zélf voor hun kinderen
Onderdak bij familie of in een pleeggezin is een veel betere plek dan in een tehuis. Opgroeien in een tehuis heeft vaak een negatief effect op de gezondheid, ontwikkeling en kansen voor de toekomstvan een kind. Dit komt vooral door het gebrek aan in dividuele aandacht. 300 onderzoeken uit meer dan 60 landen laat zien dat kinderen zich beter ontwikkelen in een gezinsomgeving en dat langdurig verblijf in een tehuis schadelijk is voor de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Wanneer
kinderen van een tehuis in een gezin of pleeggezin worden geplaatst, dan gaat hun ontwikkeling vaak met sprongen vooruit (bron: The Lancet
https://www.thelancet.com/commissions/deinstitutionalisation).
Met ondersteuning op maat zorgen wij er met elkaar voor dat kinderen in een familie kunnen opgroeien. Met een goed vangnet hoeven er geen kinderen meer te worden afgestaan. Opvang in een tehuis is voor een klein aantal kinderen soms tijdelijk nodig, maar dan in kleine groepen met vaste verzorgers. Die opvang is gericht op terugkeer naar familie of plaatsing in een pleeggezin.
Opvang in een gezin is niet alleen het beste voor kinderen, maar ook een efficiënte inzet van giften: gezinsopvang is meestal tien keer zo goedkoop als opvang in een tehuis.

NOG € 9.500 NODIG - DONEER OOK 

11 april 2021

 CONTRACT GETEKEND EN BOUW GESTART SCHOOL VOOR KINDEREN MET BEPERKING
De bouw van de school voor kinderen met een beperking op Sri Lanka bij het St. Thomas Catholic College in Seeduwa is gestart!
Vorige maand werden de gelden die bijeengebracht zijn door Medi-Aid Holland Sri Lanka, in samenwerking met sponsoren Wilde Ganzen, Wings of Support, FHP en particulieren, overgemaakt en inmiddels is er gestart met de bouw.
Voorzitter Martin Joziasse van Stichting Medi-Aid: “We hebben weliswaar nog niet het totale benodigde bedrag van € 150.000 bijeen, maar we zijn nadat we in de laatste maanden veel geld binnenkregen van donateurs zeer optimistisch dat we die laatste € 9.500 ook bij elkaar weten te krijgen. Dit zo noodzakelijke gebouw voor kinderen met een beperking MOET er gewoon komen. Vanuit die gedachte zijn de contracten getekend en is er in Sri Lanka gestart met de bouw. Je ziet dat de Srilankanen, die zelf een derde van het totale geldbedrag bijeen hebben gebracht, uiterst gedreven werken aan het realiseren van de droom van Father Kennedy. Met man en macht wordt er een gebouw neergezet waarin vele kinderen straks naar een betere toekomst kunnen worden begeleid.”
Het St. Thomas Catholic College Seeduwa van Father Kennedy biedt kinderen die geen regulier onderwijs kunnen volgen wegens economische of sociale barrières de kans zich alsnog te ontwikkelen. Steeds vaker kloppen ook ouders van gehandicaptekinderen bij de school aan met de vraag voor scholing. Het St. Thomas Catholic College wil dit graag bieden, maar heeft daar niet de faciliteiten noch de ruimte voor binnen het bestaande gebouw. Niet alleen hebben deze kinderen speciale aandacht nodig vanwege hun beperkingen, ook de infrastructuur moet daarop worden aangepast. Om ook deze kinderen uit hun isolement te halen en een waardige plaatsin de gemeenschap te geven, is besloten een apart schoolgebouw bij te bouwen. Delokale bevolking is uitermate gemotiveerd om hierbij te helpen en de ouders van de kinderen en sponsoren hebben inmiddels ook een deel van de benodigde financiën bijeengebracht.
Help mee! We hebben nog € 9.500,- nodig. Wilt u ook een steentje bijdragen?
Stort uw bijdrage op NL35 INGB 0661870839 tnv Medi-Aid te Breukelen (BIC: INGBNL2A)

Klik hier voor de beelden van de vordering van de school

****nog € 14.250 nodig - doneer ook ****

12 december 2020

FHP NEDERLAND DONEERT € 42.750 AAN MEDI-AID
VOOR BOUW SCHOOL KINDEREN MET BEPERKING

LEES MEER

Eerste steen voor Special Needs school

14 november 2019

Under construction

Voorbereiding voor Special Needs school

13 november 2019

Under construction

Training 2019 succesvol afgerond

21 november 2019

Blije gezichten bij de cursisten die deel hebben genomen aan de trainingen. Zij zijn allen geslaagd! Klik hier voor de gehele rapportage!

Training 2019

02 oktober 2019

De eerste training van 2019 is van start!

Dank HUMAVI!

29 juli 2019

Opnieuw een fantastische steun voor Medi Aid. Dankzij Stichting HUMAVI uit Mijdrecht ontvingen wij het prachtige bedrag van 7500 Euro ten behoeve van ons onderwijsproject in Sri Lanka. Dankjewel Bestuur van HUMAVI !!

Donatie nabestaanden bomaanslag Sri Lanka

09 juli 2019

De opbrengst van onze gezamenlijke inspanning heeft een prachtig bedrag opgebracht. Dit werd 4 juli overhandigd aan St.Thomas College Father John Kennedy. Particuliere giften en giften van WOS en FHP maakten dit bedrag mogelijk in samenwerking met Steun ons Steunen !!

Overhandiging cheque voor Special needs school

04 juli 2019

Medi Aid in samenwerking met WOS ondersteunt een uniek project. De bouw van een school voor kinderen met special needs geïntegreerd in het reguliere onderwijs. Het gezamenlijke bedrag van WOS en Medi Aid is bestemd voor aangepaste toiletten en overige noodzakelijke aanpassingen. Het bedrag werd symbolisch overhandigd aan Father Kennedy van St.Thomas College in Seeduwa.

Beschermvrouwe Martine Bijl overleden

04 juni 2019

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Martine Bijl, de beschermvrouwe van Medi-Aid, is overleden. Martine had niet alleen een warm hart voor acteren en presenteren, maar ook voor ouderenzorg, een van de speerpunten in Sri Lanka van Medi-Aid.

Al vlak na de oprichting van Medi-Aid in 2002 was Martine dan ook bereid haar naam aan onze stichting te verbinden.

Namens het bestuur wensen we de nabestaanden veel sterkte om het verlies van deze bijzondere vrouw te verwerken.

Medi Aid Sri Lanka doneert meubilair voor kinderen van school in Kilinochchi

10 mei 2019

Dankbare en blije gezichten bij de OMI priesters en de kinderen van de school in Kilinochchi met het geschonken meubilair.

SRI LANKA-STICHTINGEN SLAAN HANDEN INEEN

25 april 2019

DONEER EN HELP DE SLACHTOFFERS VAN DE TERREURAANSLAG

Stichting Medi-Aid Sri Lanka-Holland en stichting Steun ons Steunen hebben de handen ineengeslagen en zijn een inzamelingsactie gestart ten bate van de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslagen op Eerste Paasdag in Sri Lanka.

Beide stichtingen opereren al jaren in het getroffen gebied en beiden hulp en ondersteuning aan kwetsbare ouderen en kinderen (met een beperking). Medi-Aid heeft al jarenlang een intensieve samenwerking met St. Thomas Catholic College van Father Kennedy in Seeduwa. In juli van vorig jaar gingen er nog ruim 300 schoolsets en andere onderwijshulpmiddelen naar deze school toe zodat kinderen onderwijs konden gaan volgen. Bij de aanslagen van deze week in onder meer Colombo / Negombo zijn van de school van Father Kennedy verschillende kinderen en ouders omgekomen of gewond geraakt. Er is dringend hulp nodig en behoeft aan veel basale zaken, veiligheid en geborgenheid.

Laat Uw hart spreken voor dit alweer getroffen land en stort uw bijdrage op NL35INGB0661870839 tnv Medi-Aid te Breukelen (BIC: INGBNL2A). Iedere gift is belangrijk en komt voor 100% bij de getroffenen terecht.

DEEL DIT BERICHT!
Wij stellen het zeer op prijs als u deze post / dit bericht zoveel mogelijk wilt delen op alle (social media) kanalen en roepen andere Sri Lanka stichtingen die door het CBF erkend zijn nadrukkelijk op om zich ook bij deze actie aan te sluiten.

Obadabohomma istutu - Hartelijk dank!

www.medi-aid.nl
www.steunonssteunen.nl

Vertrek Jacques Wartna

12 maart 2019

Vanwege zijn vele (vrijwillige) activiteiten heeft Jacques, helaas, een keuze moeten maken om een aantal werkzaamheden af te stoten. Jacques heeft in de 4 jaar dat hij bestuurslid was een hele belangrijke rol gespeeld in de professionalisatie van onze Stichting waaronder nieuwe statuten en de erkenning van het CBF. We bedanken Jacques voor zijn kritische blik en zijn inzet!!!

Medi-aid eregast bij kerstviering St Thomas 

16 december 2018

Wat een eer! Medi-aid als eregast bij de kerstviering op het St Thomas, de school van Father Kennedy. Met als kers op de taart.. een speech van onze voorzitter voor ruim 3000 bezoekers! 

Meubilair dankbaar in gebruik genomen

30 augustus 2018

Meubilair is gearriveerd en in gebruik genomen!! Father Kennedy en de schoolkinderen zijn zeer gelukkig met de nieuwe spullen. 

2e container aangekomen in Sri Lanka

01 augustus 2018

Gisteravond is de 2e container aangekomen en is gelost !! Naast de geweldige bijdrage van Steun ons Steunen werden er ook materialen verzonden voor HAVONOS en S2T. Een groot compliment voor iedereen die heeft bijgedragen aan het bereiken van dit doel. Bedankt !!!

Alweer een mijlpaal bereikt! CBF erkend!

28 juli 2018

Op 27 juli 2018 ontvingen we de boodschap van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) dat we de eisen hebben behaald!! Natuurlijk zijn we erg blij met deze prestatie !! We moeten PARTIN bedanken voor hun steun om de juiste procedures te volgen!
Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF, www.cbf.nl) is een onafhankelijke stichting die sinds 1925 fondsenwerving door goede doelen bewaakt. Het CBF heeft als taak het bevorderen van betrouwbare fondsenwerving en uitgaven door fondsenwervende organisaties te beoordelen en informatie en advies te geven aan overheidsinstellingen en het publiek. Wanneer een goed doel door het CBF (CBF-erkend goed doel) als een goed doel wordt erkend, kunt u erop vertrouwen dat de organisatie zorgvuldig is beoordeeld.

NIeuwe statuten

25 juli 2018

Een heugelijk feit vandaag: voorzitter van Medi-Aid Martin Joziasse (links) en secretaris Jaques Wartna ondertekenen, na herijking van de oude statuten die inmiddels > 15 jaar oud waren, de nieuwe statuten van Medi-Aid bij notarispraktijk Jansen & Partner in Vleuten. Medi-Aid voldoet met de nieuwe statuten aan de veranderde wettelijke eisen en regelgeving. Daarnaast voldoen deze aan de eisen voor het behoud van de ANBI-status.

De eerste van vier containers aangekomen in Sri Lanka

25 juli 2018

Na een lange zeereis per container zijn de eerste schoolsets (bureaus, stoelen etc.) gearriveerd bij St. Thomas Catholic College van Father Kennedy in Seeduwa Sri Lanka. Vrijwilligers laden alles uit. De schoolsets zijn bedoeld voor kansarme kinderen en gehandicapte kinderen die onderwijs (willen) volgen en zijn beschikbaar gesteld door Het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven en door Medi-Aid vrijwilligers ingeladen en verscheept. Ook de andere hulpgoederen waaronder rolstoelen, toiletstoelen, tilliften etc., beschikbaar gesteld door Steun ons Steunen, zijn op de plaats van bestemming en gelijk dankbaar in gebruik genomen. Hulp helpt!

Feestelijke opening

22 juli 2018

De bouw van het elderly home van de Bisschop is vandaag feestelijk geopend. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek gedaan en voelen zich al helemaal thuis. Voor meer foto's klik hier.

Het tweede deel van de 300 schoolsets staan klaar voor transport

26 juni 2018

Dankzij de inspanningen van velen hebben we gisteren 190 schoolsets, bureaus, stoelen, schoolborden en beamers uit een groot aantal klaslokalen gehaald en deze in een container kunnen zetten die bestemd is voor St. Thomas Catholic College van Father Kennedy in Seeduwa.
Daarmee komt het totaal met die van anderhalve week geleden uit op maar liefst meer dan 300 setjes en andere onderwijshulpmiddelen waar straks Srilankaanse kinderen onderwijs mee kunnen gaan genieten.
Daarnaast zijn er ook vele andere hulpgoederen zoals rolstoelen, toiletstoelen en tilliften, beschikbaar gesteld door Steun ons Steunen, meegegaan voor Medi-Aid-projecten. Voor diverse projecten van Havonos, S2T en Steun ons Steunen werd de verscheping verzorgd.
Onze grote dank gaat uit naar het Lyceum Bilthoven dat alle schoolsets gratis ter beschikking heeft gesteld en ons aan alle kanten geholpen heeft, en uiteraard alle vrijwilligers. Samen maken we ons sterk voor hulp aan Sri Lanka, hoe mooi !!

Stichting Steun ons Steunen stuurt ook materialen

17 juni 2018

Naast al het schoolmeubilair heeft onze collega Stichting Steun ons Steunen ( Jo Wouters) een forse hoeveelheid rolstoelen, preventiekussens en matrassen verzameld voor Sri Lanka evenals twee fietsen en een hoeveelheid verbandmateriaal. Samen met een collega werd dit vanuit Valkenburg naar Bilthoven gebracht en daar ingepakt in de container voor transport naar Sri Lanka waar het over ongeveer 3-4 weken zal arriveren.

De eerste sets gaan op transport

16 juni 2018

Gisteren heeft het Medi-Aid team, aangevuld met Jo Wouters van steunonssteunen.nl en een flink aantal vrijwilligers, de eerste 40ft container met 130 schoolsets geladen, voor ons beschikbaar gesteld door het Nieuwe Lyceum in Bilthoven.
Vele handen maken licht werk, samen spannen we ons in voor een school op Sri Lanka. Maandagmiddag 25 juni volgt de tweede lading, nog eens 180 sets.

300 schoolsets!

13 juni 2018

Dankzij de inspanningen van de Firma Mobelli en Heuting hebben wij de beschikking gekregen over meer dan 300 schoolsets inclusief lessenaars, schoolborden voor ons project in Seeduwa. De sets worden beschikbaar gesteld door het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Uiteraard zijn wij iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt erg dankbaar!! Aanstaande vrijdag zal de eerste 40ft container geladen worden en op de 25e de tweede !!! Daarnaast is het goed te vermelden dat tevens verscheping plaats zal vinden van materialen met en van de Stichting van Jo Wouters (steun ons steunen) waarmee een fijne en constructieve samenwerking plaatsvindt. Niet onvermeld mag worden is dat wij dankzij de samenwerking met de Friendship Foundation ( Kirsten Giethoorn) andere projecten in gang hebben kunnen zetten...Samenwerking levert op .. jazeker!! De samenwerking of het samen doen is ontstaan aan de Sri Lanka tafel !!

Persbericht Wings of Support

03 juni 2018

STICHTING MEDI-AID ONDERSTEUNT ONDERWIJSPROJECT SRI LANKA

INVALIDETOILETTEN DANKZIJ DONATIE

WINGS OF SUPPORT

Stichting Medi-Aid, die zich inzet voor kansarme ouderen en kinderen (met een beperking) in Sri Lanka, krijgt een donatie van € 5.131,- van Wings of Support - een particulier maatschappelijk initiatief van medewerkers van KLM - voor het aanleggen van invalidetoiletten op het St. Thomas Catholic College in Seeduwa in Sri Lanka.

Het St. Thomas Catholic College, gelegen op 15 kilometer van het vliegveld, is een initiatief van de Katholieke Kerk in Sri Lanka aldaar en biedt kinderen die geen regulier onderwijs kunnen volgen wegens economische of sociale barrières de kans zich alsnog te ontwikkelen. Steeds vaker kloppen ook ouders van gehandicapte kinderen bij de school aan met de vraag voor scholing. Het St. Thomas Catholic College wil dit graag bieden, maar heeft daar niet de faciliteiten noch de ruimte voor binnen het bestaande gebouw. Niet alleen hebben deze kinderen speciale aandacht nodig vanwege hun fysieke en geestelijke beperkingen, ook de infrastructuur moet daarop worden aangepast.

Omdat het zowel de wens is van rector Fr. D.M.J. Kennedy Perera van het St. Thomas Catholic College als van Stichting Medi-Aid om ook deze kinderen uit hun isolement te halen en een waardige plaats in de gemeenschap te geven, is besloten een apart bijgebouw te bouwen. De lokale bevolking is uitermate gemotiveerd om hierbij te helpen en de ouders van de gehandicapte kinderen en sponsoren hebben inmiddels 50% van de benodigde financiën bijeengebracht. Het is in de Srilankaanse gemeenschap uniek om kinderen met een beperking een dagvoorziening én scholing te bieden die volledig geïntegreerd is met regulier onderwijs. De kinderen met een beperking krijgen hiermee een grotere kans om zelfstandigheid, werkgelegenheid en een beter eigen toekomstperspectief te verwerven.

Stichting Medi-Aid draagt bij aan het inrichten van de klaslokalen met tafels en stoelen, zorgt voor deskundigheidsbevordering van docenten en organiseert scholing op het gebied van Fysiotherapie en Ergotherapie. Dankzij de donatie van Wings of Support kunnen nu ook de noodzakelijke invalidetoiletten worden aangelegd.    Over Sichting Medi-Aid

Stichting Medi-Aid is een kleine, maar slagvaardige en ambitieuze hulpverleningsorganisatie, met zowel een Nederlands als Srilankaans bestuur. Medi-Aid ondersteunt kansarme ouderen en kinderen (met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking) in Sri Lanka die daartoe zelf niet (meer) in staat zijn. Deze ondersteuning op het gebied van zorg en onderwijs is bedoeld als een tijdelijke impuls in materiële en in financiële zin. Tijdelijk, want Medi-Aid richt haar ondersteuning zo in dat de hulpvrager uiteindelijk onafhankelijk is. Voor meer informatie: Martin Joziasse, voorzitter, telefoon: 06-19989250.

Over Wings of Support

Wings of Support is een particulier initiatief van medewerkers van KLM. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappij op vliegt te helpen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. Hiermee wil Wings of Support een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen bewerkstelligen in hun eigen leefomgeving. Het ondersteunen van de hulpprojecten gebeurt in principe op de plaats van KLM bestemmingen met financiële steun van onze donateurs en sponsors.

Privacy verklaring

03 juni 2018

Medi-Aid legt gegevens vast zoals naam, adres, woonplaats, emailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het donateurschap of de verwerking van een eenmalige gift. Wij verstrekken uw gegevens uitsluitend aan partijen die diensten voor onze stichting uitvoeren, zoals in voorkomende gevallen drukkers voor het afdrukken van acceptgiro’s en etiketten en banken voor de verwerking van incassomachtigingen, en alleen die gegevens die voor de betreffende verwerking noodzakelijk zijn. Alle aan ons toevertrouwde informatie wordt door ons en door onze leveranciers vertrouwelijk behandeld. Uw emailadres wordt uitsluitende gebruikt om informatie te sturen die Medi-Aid betreffen zoals nieuwsbrieven over gestarte en afgesloten projecten. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen.U kunt zich te allen tijde afmelden als donateur. Stuur daartoe een email naar martin_lanka@hotmail.com.

Samenwerking met Partin

12 maart 2018

Partin is de belangenorganisatie voor het gezamenlijke particuliere initiatief. Partin geeft het collectief van kleine goede doelen een stem bij de discussies over ontwikkelingssamenwerking en behartigt de belangen van de groep. De lijfspreuk “samen kunnen we meer, samen doen we meer” vormt de basis voor alle activiteiten die Partin ontplooit.
Zo worden zaken mogelijk gemaakt die een afzonderlijk particulier initiatief niet zou kunnen bereiken, zoals afspraken in de sector over het beperken van de administratieve belasting van kleine goede doelen met een ANBI-registratie, collectieve subsidie-aanvragen en het organiseren van samenwerking. Klik hier voor meer info over Partin.

Medi-Aid doneert muskietennetten aan Welkoms dorp

12 maart 2018

Medi-Aid heeft 40 muskietennetten geschonken aan het Welkoms dorp in Badalgama. Zo hoeven de bedlederige bewoners niet meer tussen de muggen en de vliegen te slapen en kunnen ze genieten van een onverstoorde nachtrust en neemt de kans op denque sterk af.

Wisseling van de wacht.

18 april 2017

Leo gaat het bestuur verlaten, hij zal zich bijven inzetten voor Medi-Aid als ambassadeur en betrokken blijven bij onze mooie stichting. Heel veel dank van ons voor Leo voor alle prachtige dingen die hij heeft gedaan voor Medi-Aid. De vrijgekomen plaats in het bestuur zal worden opgevuld door Edger Hamer. Welkom Edger en namens iedereen van Medi-Aid Holland en Sri Lanka heel veel succes gewenst.

Financiele steun voor nabestaanden van boottragedie Beruwala

28 maart 2017

Medi-Aid heeft een bedrag geschonken aan de Katholieke kerk in Beruwala voor de nabestaanden van de boot ramp van afgelopen februari. Maarliefst 11 mensen zijn hierbij omgekomen, waaronder de ouders van een klein ventje van 15 maanden. De kerk aldaar zal zorg dragen voor de nabestaanden. Klik hier voor een volledig overzicht.

Bijna klaar....

17 januari 2017

De bouw van het Elderly home van bisschop Gomis is zo goed als afgerond. Sterker nog ze zijn al druk doende met de inrichting. De bedden, nachtkastjes en ander door Medi-Aid geschonken meubilair is uit de opslag gehaald, schoongemaakt en wordt momenteel in elkaar gezet. Zie hier voor een volledig overzicht van ons laatste bezoek.

Bezoek Medi-Aid aan Verzorgingshuis in Jaffna

14 december 2016

Alweer een tijd geleden hebben wij met behulp van Lions, een steunstichting en particuliere donaties dit verzorgingshuis in Jaffna kunnen voorzien van bedden, lakens matrassen, kussens muskietennetten. Bij ons jaarlijkse bezoek alles nog goed onderhouden en op de plaatsen waarvoor het bestemd is. Klik hier voor het volledige overzicht van ons bezoek.

Brillen brillen brillen...

10 december 2016

Met grote dank aan Lions Vinkeveen heeft Medi-Aid maarliefst 30 brillen kunnen overhandigen aan Wimal, de voorzitter van ons Srilankaanse bestuur. Hij gaat er voor zorgen dat de brillen bij de mensen terecht komen die deze echt nodig hebben.

Gluren bij de andere buren

05 december 2016

Op verzoek van Havonos heeft Medi-Aid een aantal projecten van hen bezocht in het noorden van Sri Lanka waar zij samen werken met de OMI priesters. Klik hier voor een overzicht van de door ons bezochte projecten.

Gipszaag voor Ayurveda dokter

05 december 2016

Maarliefst 10 jaar geleden schonk Medi-Aid een electrische gipszaag aan deze ayurveda dokter. Na al die jaren de zaag intensief te hebben gebruikt was deze toe aan vervanging. Zeer gelukkig was de dokter met de schenking van een nieuwe zaag.

Bezoek aan Elderly Home Bisschop Gomis

01 december 2016

Afgelopen donderdag kon Medi-Aid eindelijk weer een bezoek brengen aan het in aanbouw zijnde Elderly Home van voormalig aartsbisschop Gomis. Met trots kunnen wij melden dat de bouw bijna klaar is. Binnen nu en een aantal maanden verwacht bisschop de eerste bewoners. Voor het volledige (foto) verslag zie projecten

Gluren bij de buren

12 november 2016

Afgelopen zaterdag had ik de grote eer om aanwezig te mogen zijn bij de opening van het kantoor en restaurant van de stichting van Jo Wouters. Zij zetten zich op een geweldige manier in voor de armen en (visueel) gehandicapten Sri Lankanen in het zuiden van het land. In dit prachtige pand kunnen armen en gehandicapten mensen komen eten, een praatje maken, een boek lezen of een kopje thee komen drinken. Jo en zijn mensen hebben ontzettend veel werk verricht en het resultaat is er naar. Jo je kunt echt heel trots zijn. Wij zijn het in ieder geval op jou!! Meer informatie over Jo en zijn stichting kun je vinden op www.steunonssteunen.com

Taart! 10 jarig bestaan Medi-Aid house

01 november 2016

Ons mooie huisje vierde afgelopen maand haar 10 jarig bestaan. Een mijlpaal en reden genoeg om langs te gaan met taart en dit te vieren met onze bewoners. Een volledig verslag van mijn bezoek aan het huis is hier terug te vinden.

Medi Aid start met vrijwilliger in Sri Lanka voor een jaar!!

04 oktober 2016

Vorige week is Myrna Kranendonk vertrokken naar Sri Lanka. Samen met het bestuur van Medi Aid Holland en Sri Lanka zijn er een aantal opdrachten voor haar uitgewerkt.
1) Bekijken mogelijkheden tot uitbreiding van het Medi Aid House van 6 naar 32 inwoners
2) Mogelijkheden tot samenwerking met 2 stichtingen in Sri Lanka
3) Het ontwikkelen van educatieve programma’s met betrekking tot ouderenzorg
4) Samenwerking met St. Thomas International School met betrekking tot de ontwikkeling van speciaal onderwijs voor gehandicapte kinderen.
5) Het realiseren van een plan voor de 4 opdrachten
Het Nederlandse bestuur wenst haar veel succes bij het realiseren van de opdrachten !!

In nagedachtenis aan Wim Pel

26 februari 2016

Afgelopen zondag is ons zeer gerespecteerd bestuurslid en goede vriend Wim Pel overleden. We zullen hem altijd herinneren als een geweldig persoon met het respect voor het leven en allen die om hem heen waren. Wij wensen zijn vrouw Gisela en de andere familieleden al de kracht om te gaan met dit verlies. We zullen hem nooit vergeten. Rust in vrede.

In nagedachtenis aan Lloyd Perera

03 januari 2015

Enkele minuten geleden bereikte ons het trieste bericht dat onze Sri Lankaanse voorzitter Lloyd Perera is overleden. Lloyd was één van de oprichters van Medi Aid in Sri Lanka en volbracht alle noodzakelijkheden in Sri Lanka die wij niet konden realiseren vanuit Nederland. Hij realiseerde ook de Medi Aid huis. We zullen zijn humor, lach en menselijke kwaliteiten missen. Hij zal de geschiedenis ingaan als een man met een grote persoonlijkheid en een grote betrokkenheid voor arme en gehandicapten mensen. Wij wensen Primrose, zijn kinderen en kleinkinderen sterkte en moed in de komende dagen.