Bezochte projecten van Havonos 

Weeshuis Anna's home for childern Mankulam

Medi-Aid bezocht in december 2016 verschillende projecten voor stichting Havonos. Het eerste project wat wij hebben bezocht was het Anna's home for childern weeshuis in Mankulam. Dit weeshuis biedt onderdak aan ca. 75 kinderen en staat onder leiding van Sister Chrishiani, een zuster van de Sisters of the good shepherd. De kinderen hebben het hier goed en zien er gezond en vrolijk uit. Helaas laten de sanitaire voorzieningen te wensen over. Wij hopen hier in de toekomst een bijdrage tot verbetering aan te kunnen leveren samen met Havonos.

Weduwen project naaischool

Het tweede door ons bezochte project bracht ons iets noordelijker naar een recent geopende naaischool. Deze school is speciaal bedoeld om weduwes in het noorden van Sri Lanka een kans op een betere toekomst te bieden en staat onder leiding van die OMI priesters. Door deze school kunnen zij de benodigde vaardigheden opdoen om bijvoorbeeld kleding of schooluniformen te maken en zo in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Community home Kokilay

Het derde door ons bezochte project is gelegen in het schitterende Kokkilai. Dit gemeenschapshuis staat onder leiding van Father Wimal, ook een OMI priester en wordt onder andere gebruikt om les te geven aan de jeugd in de omstreek.

Youth empowerment centre

Het vierde en laatste project wat wij hebben bezocht is het Youth empowerment centre in Jaffna. Dit in aanbouw zijnde centrum zal gaan dienen als leercentrum voor voornamelijk technische beroepsopleidingen. Met hulp van Wilde ganzen is Havonos druk doende om dit gebouw zo snel mogelijk van de grond te krijgen.